Praatplaat

Met een praatplaat komt je verhaal beter over, het wordt beter onthouden, er ontstaat een gesprek met als resultaat meer betrokkenheid en draagvlak.

Hieronder een overzicht van recente praatplaten van Studio Tekenkracht (voor meer info bij de tekening klik je op de foto):

Tekening gedeeld beeld

Tekening evaluatie

Tekening beleid

Tekening projectplanning

Tekening plan van aanpak

Tekening als bouwsteen

Tekening procesPraatplaat

Een praatplaat ondersteunt je bij het vertellen van je verhaal. Met een praatplaat heb je de aandacht en mensen zullen je verhaal ook beter onthouden. Een praatplaat helpt om het gesprek op gang te brengen.

Je hebt over je onderwerp nagedacht, bijvoorbeeld een nieuwe werkwijze of een oplossing voor een probleem. Maar nu moet je het overbrengen. Hoe zorg je er voor dat je verhaal overkomt? Je wilt het anders doen, je wilt dat mensen aandachtig luisteren. Ze moeten het ook begrijpen. Je bent overtuigd van je verhaal en hoopt dat ze na jou gehoord hebben ook overtuigd zijn. Maar hoe ga je dat doen?

Dat kan je bereiken met een praatplaat!

Om een goede plaat te maken moet het verhaal duidelijk zijn, Wietske heeft geluisterd naar het verhaal, stelde scherpe vragen die niet alleen de tekening maar ook mijn verhaal verbeterden. Wietske is scherp, enthousiast en levert een mooi resultaat dat veel wordt gebruikt.

Harm van den Boogaart, Senior Adviseur Bedrijfsvoering, Innovatie en Duurzaamheid, FMH

Door een praatplaat in te zetten ontstaat het gesprek. Je bent niet alleen aan het zenden (en de rest wacht geduldig tot je klaar bent met je verhaal om over te gaan tot de orde van de dag). Je hebt de aandacht door de tekening, het maakt nieuwsgierig. Op het moment dat je het verhaal vertelt zal je publiek de informatie koppelen aan de elementen op de tekening, de toehoorder stelt vragen, je krijgt interactie en een gesprek.

Wietske kan het proces om je boodschap scherp te krijgen versnellen. Ze wist veel (technische) informatie te gebruiken en tijdens de teamdag heeft ze deze live aangescherpt met input van het team. Hierdoor is het een product van het hele team geworden.

Silvia Mosterd, Omgevingsmanager, Waterschap Noorderzijlvest

Door de dialoog ontstaat vertrouwen in je boodschap. Maar ook krijg je verbinding, je bent immers in gesprek met elkaar. Een praatplaat is een mooi middel om dit gesprek tot stand te brengen. Het ondersteunt je om je verhaal te vertellen en maakt anderen nieuwsgierig naar wat je te vertellen hebt.