top of page
visueel verslag.jpg

Waarom een visueel verslag

Je hebt een belangrijke bijeenkomst of evenement georganiseerd. Bijvoorbeeld een netwerkbijeenkomst, een debat, of een symposium.

Traditionele notulen zijn een optie, maar daar kijkt niemand meer naar. Je wilt dat er nog lang over jullie evenement gesproken wordt. Er is goed nagedacht over het programma en hierbij zijn de beste sprekers gezocht. Hoe zorg je dat de informatie ook na die tijd gedeeld kan worden?


Met een visueel verslag natuurlijk! Waarom? Een live getekend verslag is een heel krachtig middel om het evenement te ondersteunen. Je hebt de aandacht van de deelnemers omdat de beelden tegelijk de woorden ondersteunen. Met de tekening zien de deelnemers in een oogopslag de kern. Omdat het beeld tijdens de bijeenkomst opgebouwd wordt, verankert de informatie zich aan het beeld. En hiermee kunnen deelnemers het verhaal weer makkelijker navertellen.

(foto credits: Dian Kors)

Charles van Santvoord – Marketing communicatie manager New Energy Coalition

"In de interessante en complexe wereld van energietransitie zijn praatplaten een uitkomst. Het brengt zaken terug tot de essentie en de tekening kan gelijk een vlag aan de horizon zijn. Het geeft focus en richting aan handelen en je kunt er steeds naar verwijzen. Studio tekenkracht is echt een aanrader."

Review Studio Tekenkracht proces.jpg

Zo werk ik:

Een goede praatplaat wordt met betrokkenen gemaakt, dus niet alleen de opdrachtgever. Juist omdat dit zorgt voor een gedeeld verhaal en draagvlak. Tijdens de ontwerpsessie kijken we naar het doel, de doelgroep, de boodschap, de elementen van het verhaal en we eindigen met een schets.

Siri Klein Robbenhaar,
Planning & Coördinator ontwikkelinstelling, Grand Theatre Groningen

"De samenwerking met Wietske was voor ons de eerste ervaring met visuele verslaglegging. In het voorgesprek met Wietske hebben we samen een plan bedacht om de bijeenkomst, met 10 verschillende organisaties, goed vast te leggen. Tijdens onze bijeenkomst heeft Wietske de besproken punten samengevat in een overzichtelijke tekening, die we ook in latere bijeenkomsten weer kunnen gebruiken. Het visueel in kaart brengen opent andere denkmogelijkheden en heeft ons concrete doelen opgeleverd. Het was voor ons een mooie en onmisbare toevoeging!"

PRIJS VISUEEL VERSLAG

Er zijn verschillende pakketten mogelijk:

870

DAGDEEL

VISUEEL VERSLAG PAKKET

 • Vooraf bespreken agenda en verwachtingen

 • Afstemmen huisstijl en opzet

 • 1 dagdeel Live tekenen via Zoom, MS Teams of fysiek op locatie

 • Eventueel korte plenaire toelichting en samenvatting bij de tekening

 • Dezelfde dag eindresultaat om te delen en na te zenden.

 • Tekening in JPG en PDF

1447

DAG VISUEEL VERSLAG PAKKET

 • Vooraf bespreken agenda en verwachtingen

 • Afstemmen huisstijl en opzet

 • 2 dagdelen Live tekenen via Zoom, MS Teams of fysiek op locatie

 • Eventueel korte plenaire toelichting en samenvatting bij de tekening

 • Dezelfde dag eindresultaat om te delen en na te zenden.

 • Tekening in JPG en PDF

bottom of page